Investigant el càncer

Hi ha molts càncers que es curen. Els que no es curen, acostuma a ser, principalment, per dos motius: es diagnostiquen massa tard o el tractament administrat no és el més adequat per curar-lo, ja que hi ha més diversitat de tumors que tractaments específics per fer-hi front. En alguns tumors, al començament, el tractament funciona i els tumors disminueixen. Però poc després hi generen resistència, o sigui, els mateixos tumors deixen de respondre al tractament, tornen a créixer i els pacients empitjoren. Per què passa això encara és massa desconegut.

Els diners recaptats amb l'edició d'aquest llibre servirà per finançar els investigadors del grup que estudia els mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol - Can Ruti, liderat per la Dra. Eva Martínez Balibrea.

Aquest grup de recerca té com a objectius:

  1. Identificar les diferències existents entre els tumors que responen bé al tractament i els que hi generen resistència. Coneixent què els diferencia, es pot saber com dirigir el tractament de manera més específica.
  2. Dissenyar nous tractaments per aquells tumors que no es curen amb els tractaments convencionals.

Això permetrà dissenyar tractaments personalitzats, que estiguin basats ens les pròpies característiques de cada tumor i poder, així, ser més eficaços en la lluita contra el càncer i augmentar, finalment, la supervivència.