El llibre

El llibre Les bates blanques explica el dia a dia de conviure amb el càncer: com afrontar l’evolució de la malaltia, com adaptar-se a una nova vida i, finalment, perquè en Xavier va decidir escriure'l. El seu humor i la seva ironia tan característiques ens acompanyen en tot el seu relat.

Amb paraules de l'autor: «Aquest escrit està principalment pensat per compartir la meva experiència de lluita contra la malaltia amb tots aquells que tinguin interès a conèixer una experiència concreta de convivència amb el càncer, o bé, donar pistes a aquells que es troben de nou amb la malaltia perquè puguin entendre que el que els passarà és una experiència única i personal i, alhora, molt semblant al que estan passant altres persones.»

«En aquest camí he perdut mig fetge, el recte, l'anus i un ronyó. Tinc la bufeta, els urèters i els pulmons afectats per la malaltia. Porto una colostomia, un catèter al ronyó i una sonda vesical, tots ells permanents. En aquest camí m'he hagut d'adaptar a una nova vida, i crec que val la pena fer-ho.»

On el pots trobar?

La història

 • Febrer 2009

  Amb 50 anys, van diagnosticar un càncer de còlon a en Xavier Giribés i Sala

 • Juny 2014

  En Xavier –a qui sempre li havia agradat escriure- regala a l’Imma, la seva dona, un llibre imprès amb tots els escrits de la seva vida. L’últim capítol titulat “Les bates blanques”, són els anys del seu procés oncològic. Aquest capítol, junt amb alguns relats seleccionats del llibre, és el que en Xavier vol publicar.

 • Any 2015

  En Xavier i l’Imma es dediquen a fer les primeres correccions del llibre: editar escrits, seleccionar textos i donar-li forma. A finals del 2015, en Xavier dona el llibre per acabat i en parla amb la seva oncòloga perquè el llibre pugui ser una eina per aconseguir fons per la investigació del càncer colorectal.

 • Juliol 2016

  La batalla del càncer acaba per en Xavier.

 • Gener 2017

  L’Imma, juntament amb els seus fills, l’Anna i en Jordi, reprenen el llibre per acabar la feina iniciada per en Xavier i fer-ne possible la seva edició. Objectiu: destinar els beneficis al projecte d’investigació “Estudi dels mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal” de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), a Can Ruti, liderat per la Dra. Eva Martínez Balibrea.

 • Maig 2018

  Es decideix auto editar el llibre a través d’un crowdfunding gràcies a la proposta de la Maria Varela i en Jaume Albert, uns bons amics. Juntament amb ells i amb la seva filla Laia, s’ha donat forma al projecte.

 • Octubre 2018

  Se separa l’edició del llibre de la donació al projecte d’investigació. La idea de l’execució aportada per en Pep Pou, un bon amic, permet la recaptació directe de donacions a l’IGTP.

 • Novembre 2018

  S’inicia la via de donacions per part d’empreses i particulars al projecte d’investigació.

 • Desembre 2018

  Es dona forma al projecte. I amb l’ajuda de moltíssima gent, el crowdfunding es tira endavant.

 • Febrer 2019

  Finalment s’obra un crowdfunding a través de la plataforma Verkami per recollir fons per l’edició del llibre “Les bates blanques” de Xavier Giribés i Sala, els beneficis del qual es destinaran al projecte d’investigació “Estudi dels mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal” de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), a Can Ruti, liderat per la Dra. Eva Martínez Balibrea.

 • Abril 2019

  Es tanca el crowdfunding amb el 412% aconseguit sobre l'objectiu inicial.

 • 18 de juny 2019

  Primera presentació del llibre amb 276 assistents. Hi participen els següents ponents: Imma Folch, Anna Gené, Dr. José M Gil, Dra. Cristina Bugés, Dra. Eva Martinez Balibrea, Jordi Bosch, Genís Mayola. Pots veure com va anar en aquestes fotos.

 • Juliol 2019

  Tots els paquets de les recompenses del Crowdfunding ja han arribat a les mans dels seus mecenes.

 • Juliol de 2019 i Setembre de 2019

  Algunes de les aportacions al crowdfunding tenien com a recompensa una visita al laboratori IGTP, per conèixer de primera mà en quin projecte van destinats els diners. Pots veure com va anar en aquestes fotos.

 • A partir de setembre 2019

  Promoció del llibre. Per més informació veure pestanya "Actes"

 • Desembre 2019

  Amb els diners aconseguits amb el crowfunding, les donacions directes al projecte i la venda dels llibres, s'ha pogut cobrir el sou d'una de les investigadores pre-doctorals del grup de recerca on es destinen els diners. Això ajudarà a seguir avançant en la recerca de la resistència al tractament del càncer colorectal.

 • Març 2021

  En motiu del dia internacional contra el càncer colorectal, que es celebra el dia 31 de març, s'engega la campanya "Galeta solidaria". Els beneficis de la seva venda es destinen al mateix projecte d'investigació que recull els beneficis de la venda dels llibres.

 • Abril 2021

  En motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi d'enguany s'elaboren punts del llibre "Les bates blanques" de xocolata. Els beneficis de la seva venda es destinen al mateix projecte d'investigació que recull els beneficis de la venda dels llibres.